Дјечији кутак

Отварање Омладинског центра

Вијести чланица мреже – Здраво да сте, Бања Лука

Међународни дан младих смо обиљежили отварањем Омладинског центра Здраво да сте на новој локацији. Преносимо дио атмосфере кроз фотографије и дио обраћања Александре Штрбац, извршне директорице УГ Здраво да сте:

„ …Млади се људи данас глобално суочавају са многим изазовима и потешкоћама, а у компликованој и сиромашној земљи каква је наша, ти изазови имају посебну димензију. Суочавамо се одласком младих људи у потрази за бољом и сигурнијом будућношћу, за бољим образовањем, за богатијим садржајима живота и за бољом позицијом у друштву.
Ми као удружење које је посвећено раду са младима осјећамо велику
одговорност да својим дјеловањем побољшамо прилике и услове за младе људе, како би они прије свега имали подршку и вјетар у леђа у свом личном расту и како у свом личном расту не би заборављали ни друге људе ни своју животну средину.
Као посебну вриједност његујемо солидарност, сигурност, дијалог и атмосферу подршке у којој млади могу да дјелују и усвајају активан став према животу, људима и креирају заједницу у којој живе. У тим настојањима, на којима истрајавамо већ 24 године, било је много оних који су нам помагали, придруживали се и радили заједно са нама, гледајући у будућност у којој сви млади људи имају исте услове за учење и раст, у којој су заштићени и подржани и у којој се њихов глас чује и уважава.
На жалост, ова лијепа слика још увијек трепери негдје у будућности и обавезује нас све да радимо више и боље.

Ми смо спремни да дамо свој допринос, знање, искуство и повјерење које имамо међу нашим члановима и корисницима, њиховим породицама и свим заједницама у којима смо радили, како у Граду Бања Лука, широм РС, широм БиХ и широм свијета, јер смо увијек радили на томе да младима проширимо и помјеримо границе али и да их учимо да воле, чувају и дијеле богатство из којег потичу. Доказали смо то током 24 године у којима смо без сталног и стабилног локалног извора финансирања, већином уз помоћ међународне заједнице и волонтерског рада, обезбјеђивали свакодневну услугу подршке за младе у заједници. Без дана прекида, а то није мали подухват! И ми се надамо бољим условима и већој подршци, као и стабилнијој општој
ситуацији која нас све погађа, али сигурни да улагањем у младе имамо веће шансе да се сусретнемо са бољом будућношћу.“

Остави коментар