Чланице мреже

Будимо активни Сарајево

Budimo aktivni Sarajevo

Организација “Будимо активни” невладина, независна и непрофитабилна организација основана 1994 године.

Циљ Асоцијације је афирмација позитивних вриједности људског дјеловања у разним доменима живота и задовољење потреба дјеце, младих, породице и свих других корисника.

Сматрамо да свака активност усмјерена према постављеном циљу доприноси развијању позитивне климе у локалном и глобалном окружењу, што за посљедицу има стварање  здравијег, сретнијег и праведнијег друштва за све људе а посебно за дјецу и младе.

Основна подручја дјеловања Асоцијације су: образовање, култура, брига о дјеци, младима и породици, спорт и рекреација.

Реализиран је велики број пројеката у доменима:

  • Заштите дјеце и породице – дјечијих  права
  • Едукације, умјетности и културе
  • Психосоцијалне помоћи и подршке
  • Истраживања о дјеци и младима и развоја локалне заједнице
  • Спорта и рекреације/Спорт За Све,

Пројекти су реализирани или се реализирају кроз разне облике активности: центре активности, радионице, семинаре, тренинге, клубове и секције.

Водитељи активности су стручњаци из области  психологије, педагогије, образовања, културе и умјетности, социјалног рада, социологије, спорта  и рекреације.

У припремању и извођењу активности посебна пажња се посвећује потребама, способностима и интересима корисника поштујући њихове индивидуалне разлике.

Наши програми подржани су од: УНИЦЕФ – а, Амбасаде Цанаде-ЦИДА, Амбасаде САД – ОПА, УСИС, УНХЦР, УНДП, УСАИД – ИРЦ, УСАИД – АРЦ, Амбасаде Швицарске ДЕЗА, Амбасаде В. Британије ДФИД, Саве тхе Цхилдрен УК, Ред Барнет, ДГИ и ИСЦА Денмарк, СОРОС ФОД, ЕУРОПЕАН УНИОН, СХЛ, АЛД – Барцелона, УИСП – Италy, Интернатионал Wоменс Цлуб оф Сарајево, ИЦДФ УС,  ЕУ- ЕЦЦГ, Федералног завода за запошљавање, Министарства за рад и социјалну политику ФБИХ, Кантона Сарајево, Града Сарајева, Опћине Нови Град.

Поред подршке и помоћи од наведених институција и организација наше активности реализирамо и уз властите стручне и материјалне капацитете.Тако је 1998 године  формиран Центар за спортске и рекреативне активности  С.Р.Ц.Е. а 2003 године Центар за едукативне и креативне активности који поставља основу за дугорочно самоодрживо дјеловање Асоцијације.

Контакт подаци:
У.Г. “Будимо активни”, Сарајево, Хамдије Капиџића 1,
Тел/фаx:  33 760-610, 760-611,
Е-маил:  lba@bih.net.ba , www.lba-bosnia.org.ba

Остави коментар