Дјечији кутак

Новости из Зенице :)

Novosti iz Zenice

Група Дјечији парламент, која дјелује у оквиру Удружења „Наша дјеца“ Зеница, сваке суботе одржава радионице које су конципиране према тренутним пројектним активностима.
Тренутно се ради на припреми интервјуа и фокус група, које ће дјеца провести са представницима Опћине, мјесне заједнице и Вијећа ученика. Обзиром да су радионице едукативно-забавног карактера, фацилитатори настоје сваку учинити занимљивом увођењем игара као саставног дијела радионица. У складу са могућностима, настоје се уважити жеље и приједлози дјеце, па је неријетко одржавање радионица у мало другачијем амбијенту (нпр. одлазак у играоницу).

Упоредо са припремама за истраживање, дјеца и фацилитатори раде на изради  акционог плана, који се односи на разбијање предрасуда и подизање свијести о дјеци са потешкоћама у развоју. Дјеца су препознала значај поменутог проблема, те су одлучили да дају свој допринос у скретању пажње на исти. У оквиру акционог плана, снимит ће се видео који ће приказати заједничке активности чланова Дјечијег парламента и дјеце са потешкоћама у развоју. Видео ће бити приказан на едукативним радионицама/предавањима које ће чланови Дјечије парламента водити у основим школама. Један од циљева јесте и да се видео прикаже на једној од сједница Опћинског вијећа, како би се послала што боља порука.

Остави коментар