Дјечији кутак

Презентација групе Ин Спе у ОП “Јован Јовановић-Змај” у Српцу

Prezentacija grupe In Spe u OP Jovan Jovanović-Zmaj u SrpcuГрупа „Ин спе-у нади“ је у понедељак, 25.02.2013. године, одржала састанак са Савјетом ученика и презентацију у ОШ „Јован Јовановић – Змај“ у Српцу и тиме наставила прошлогодишњу сарадњу са овом школом. Сусрет је организован на иницијативу и позив Савјета ученика нашој групи.

Са члановима Савјета ученика разговарали смо о активностима које је Савјет покренуо, начину на који су се организовали, потешкоћама на које наилазе у свом раду. Чанови групе су им пренијели своја искуства и начине превазилажења проблема у раду. Млади из Савјета ученика су изузетно мотивисани за рад и за њих имамо само ријечи хвале. Показали су изузетну зрелост и осјетљивост за проблеме својих вршњака. Преовладавају хуманитарне акције, али и активности оријентисане да помогну младима са посебним потребама. Састанак је био инспиративан за обје стране.

Након састнака услиједила је презентација, којој је присуствовало око 120 гостију. Поред ученика и наставаника из школе домаћина, презентацији су присуствовали бројни гости: новинари Радио Србца и Србачких новина, психолог Центра за Социјални рад, неуропсихијатар и сестра Центра за заштиту менталног здравља из Дома здравља, тржишни инспектор и самостални стручни сарадник за образовање (представници локалних власти), испред полиције особа за малољетничку деликвенцију, секретар ОО Црвеног крста, Савјет ученика МСЦ “Петар Коциц” и психолог, Савјет ученика ОШ “Вук Карадзиц”, педагогом и психологом, родитељи из савјета родитеља.

Чанови групе су представили реализоване пројекте у протекле три године, након чега су се фокусирали на „Иницијативу у 7 корака“ о сузбијању пушења. Такође, било је ријечи о штетним странама конзумације алкохола и цигарета. Причали смо о састанцима које смо одржали са представницима министарстава, националних координатора за пушење и алкохол, а на крају смо разговарали о томе како ријешити ове проблеме.

У Српсцу смо имали прилику видјети примјер добре сарадња школе, родитеља и локалних власти. Срећни смо што је наш рад препознат и изван Бања Луке, али и што код младих постоји спремност да се едукују о темама које их интересују.

Остави коментар