Активности

Конкурс за кратку причу

KONKURS ZA KRATKU PRIČU

Удружење за бригу и општа права дјеце „Наша дјеца“ Зеница  и ЦхилдПацт расписују конкурс за кратку причу.

Јунаци кратке приче треба да буду дјеца и млади који су на различите начине искључени из живота заједнице, у неравноправном положају су у односу на своје вршњаке, налазе се на маргинама друштва, изложена су сиромаштву, дискриминацији, насиљу, немају приступ квалитетном образовању, ускраћена су за социјалну и здравствену заштиту. Неки од тих малих јунака живе и раде на улици, неки су далеко од свог дома, неки су одвојени од родитеља, док су неки са нама у школским клупама. Или нису, а могли би.  Иако су ту, око нас, са нама, већина је невидљива и без гласа. А могли би да испричају своју причу и да нам кажу много, о себи, али и нама, нашем свијету и приликама. Јавите се, подијелите са нама дјелић тих неиспричаних прича.

Услови конкурса:

Прича треба да буде истинита. Имена јунака приче могу бити измењењена. У случају да прича уђе у најужи избор, потребно је да писац документује истинитост приче.

Прича треба да има до 1000 ријечи, фонт Тимес Неw Роман, величина фонта 12.

Прича се шаље у електронском облику на е-маил адресу: ндјецазе@yахоо.цом

Приче могу да пристигну из било којег дијела Босне и Херцеговине.

Конкурс је отворен до 30. аугуста 2015. године.

Најбоља прича биће новчано награђена износом од 100 ЕУР.

Конкурс је отворен у оквиру пројекта „Глас младих“ (Yоунг Wитх а Воице) који спроводи Друштво за развој деце и младих Отворени клуб у сарадњи са мрежама и представницима мрежа организација за дјецу из Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије и са Косова, у име Цхилд Пацт регионалне мреже за заштиту дјеце, а уз подршку Европске Комисије.

Остави коментар