Дјечији кутак

Хумане дјечије руке – “Феникс” Вогошћа

Humane dječije ruke Fenix Vogošća“Хумане дјечије руке” назив је акције дјечије групе „Фениx“ из Вогошће којом смо жељели помоћи социјално угроженој дјеци и њиховим породицама из Вогошће.

Прва акција одржана је у мају 2012. године. Организирана је продајна изложба на којој су били изложени радови ученика који су настали током секција у школама а који су могли бити интересантни посјетиоцима. Такођер, дјеца су у својим школама и насељима прикупљала играчке, књиге, ЦД-ове, одјећу и обућу и све је уручено дјеци којој је то најпотребније. Родитељи појединих чланова групе направили су колаче који су даровани посјетиоцима изложбе. Истог дана дјеца су уз помоћ грађана прикупљали прехрамбене артикле у два тржна центра у Вогошћи – Мерцатору и Дрвопромету, гдје је прикупљено шест великих корпи намирница. Прикупљени новац у износу од 314 КМ и намирнице уручени су у пет социјално угрожених породица које су дјеца изабрала у својим школама уз помоћ социјалног радника и педагога.

Ове године, акција је одржана од 01. – 08. априла 2013. године. У активности на прикупљању помоћи за социјално угрожену дјецу у нашој заједници укључили смо ученике основних школа „Изет Шабић“, „Мирсад Прњаворац“, „Захид Баручија“ и „Породице еф. Рамић“. Поред ове активности, дана 06. априла 2013. године група је организирала прикупљање помоћи испред два тржна центра „WОГ“ и „Дрвопромет“.

Од прикупљене помоћи направљено је 48 пакета који су уручени најугроженијим породицама у нашим школама.

Хумане дјечије руке

Живот чине мале ствари, а и до малих ствари треба наћи пут. Зато смо ми „мали људи“ ту, да учинимо нешто што може бити велико. Наша чврста воља нас је водила циљу. Жељели смо да направимо нешто занимљиво и корисно. И успјели смо. Само у три ријечи стало је све што наша срца желе, осјећају а руке пружају. С радошћу сам ишчекивала нашу акцију, јер сам знала да ће сваки осмјех мојих пријатеља дати ми снагу за нови почетак.

Док сам заједно са другарицама припремала пакете, знала сам да чиним нешто добро на шта ћу сигурно сутра бити поносна и сретна што сам била дио приче.

Амина Кахриман

ДЈЕЦА КОЈА НЕМАЈУ СНОВЕ

Она су на пустој земљи,

Њихов живот се руши,

Неред им је у души.

У сваком срцу мрва хуманости се крије,

А за помоћ никад касно није.

Све би дала хумана рука мала,

За њихове снове и осмијех борити се смије.

Мерима Кадрић

Остави коментар